MENY

 

 

Securmark

 

Tyver foretrekker båter som ikke er merket!

 

En effektiv tyverisikring er å sørge for at båten er så verdiløs for tyven at han heller tar en annen. Dette oppnår man med Securmark tyverimerking.

Merkekoden som påføres en rekke steder på båt og motor er umulig å fjerne.
I tillegg registreres alle opplysninger om båt, motor og hvem som er eier i Securmarks Sentraldatabase. Ved eierskifte er det dermed enkelt å kontrollere eierforholdet og å sjekke om båten er stjålet. På den måten unngår man å kjøpe tjuvgods og forhindrer at stjålne båter videreselges.

Den senere tid har vi også flere eksempler på at også utenlandske tyver har fått erfare risikoen ved å ta motorer som er merket med Securmark.

Du får rabatt på forsikringen! Gjett hvorfor...
De fleste norske forsikringsselskaper gir deg rabatt på forsikringspremien når du har tyverimerket båten din. Vanligvis oppnås en rabatt på mellom 5 – 15 % avhengig av båttype og forsikringsselskap. Dette gjør de fordi de vet at båter som er merket med Securmark er mindre tyveriutsatt enn andre båter.

Forsikringsfordeler

 

Dette er Securmark tyverimerking:

 

Tyverimerkingen består, i tillegg til graveringen, av en mengde små ”prikker” som inneholder Securmarks unike id-kode.

Tusenvis av slike mikromerker blandes i en UV reflekterende klarlakk og påføres en rekke steder på båten. Merkene er tilnaermet usynlige før man belyser dem med UV-lys. Det kreves kun ett merke for å identifisere båten og knytte den til rettmessig eier. Det er i praksis umulig å fjerne alle merkene.

Både båt og motor blir gravert på flere steder med en unik ID-kode (Securmarknummeret) som er umulig å fjerne uten at det synes (se bilde A og B) I tillegg påføres tusenvis av små mikromerker på motor og båt. Merkene er nærmest usynlige inntil man belyser gjenstanden med UV-lys (se bilde C og D). Ett enkelt mikromerke er nok til å identifisere gjenstanden! (se bilde E). Både Politiet, Tollvesenet og forsikringsselskapene, samt alle våre forhandlere har utstyr for å finne og avlese mikromerker, dersom de graverte merkene er gjort uleselige. I tillegg påføres advarselsmerker på lett synlige steder som forteller at gjenstanden er tyverisikret med Securmark.
Kombinasjonen av synlig og skjult merking gir en god preventiv effekt.

Merking av ny båt:
Hvis båten din ikke allerede er merket fra produsent, tilbyr de fleste større forhandlere tyverimerking med Securmark. Bestiller du båt og motor ferdig merket reduseres risikoen for tyveri allerede fra dag en!

Merking av den båten du allerede har:
Tyverimerking utføres hos ledende båt- og motorforhandlere, samt utvalgte Falck og Viking stasjoner. Er du usikker på hvor du kan få merket båten din, ringer du Securmark på tlf: 37 06 29 00 eller benytter
forhandleroversikten
.

 

 

 

Fagerstrand Båtforening
Postboks 68
1457 Fagerstrand